حاسکام؛ آموزش با چاشنی درآمد فوری!

در حاسکام بیاموزید و در سریع ترین زمان به درآمد برسید!

طراحی و ساخت انواع اپلیکیشن های موبایل

معرفی انواع اپلیکیشن های موبایل از نظر ساختاری و فنی

انواع اپلیکینش ها را می توان از نظر فنی در این سه دسته تقسیم بندی کرد: اپلیکیشن های وب ، اپلیکیشن های بومی و اپلیکیشن های هیبریدی.

هر سه نوع از ساختار اپلیکیشن های موبایل مسیر توسعه شان فرق می کند، اما کدام رویکرد برای پروژه شما مناسب است؟

بسته به اهداف کسب و کار شما و اهداف کلی محصولی که می خواهید ارائه دهید، این تصمیم می تواند باعث موفقیت استراتژی اپلیکیشن شما شود و یا آن را از بین ببرد.

برای اینکه تصمیم بگیرید کدام یک از این انواع طراحی اپلیکیشن برای ساخت نرم افزار اندروید یا iOS را انتخاب کنید باید از مزایا و معایب هر کدام از این ساختارهای اپلیکیشن موبایل آشنا باشید که بتوانید در نهایت تصمیم درستی بگیرید.

طراحی انواع اپلیکیشن های موبایل با سه روش امکان پذیر است که عبارتند از:  

۱- برنامه بومی یا برنامه Native چیست؟

برنامه بومی یا برنامه Native که به اپلیکیشن بومی (Native App) هم شناخته می شود متداول ترین انواع اپلیکیشن ها است که برای هر سیستم عامل خاص جدا و به صورت حرفه ای برنامه نویسی می شوند.

انواع اپلیکیشن های اندروید یا iOS معروف مثل دیجی کالا، اسنپ و …  یا اکثر بازی های ویدئویی با این مدل برنامه نویسی شده اند.

یک برنامه بومی تنها می تواند روی یک نوع سیستم عامل تلفن همراه اجرا شود: iOS، Android، Blackberry، Symbian، Windows Phone، WebOS، و غیره.

یعنی اگر می خواهید تجربه برنامه خود را برای کاربران Android یا Blackberry نیز در دسترس کاربران قرار دهید، نیاز به توسعه و حفظ یک نسخه جداگانه از نرم افزار دارید.

به عنوان مثال، Swift و Objective-C برای برنامه های بومی iOS و Java یا Kotlin برای برنامه های بومی Android هستند. برنامه های بومی نیز با استفاده از یک محیط توسعه یکپارچه (IDE) ویژه برای سیستم عامل های انتخاب شده ساخته می شوند.

اپل و گوگل هر دو، ابزارهای توسعه موبایل ، المان های رابط و SDK خود را در اختیار توسعه دهندگان برنامه قرار می دهند. اکثر شرکت ها به دلیل مزایایی که این برنامه های بومی در مقایسه با سایر انواع اپلیکیشن ها دارند در توسعه برنامه های تلفن همراه بومی سرمایه گذاری می کنند.

مزایای برنامه های Native چیست ؟

  • یک اپلیکیشن Native بهترین عملکرد را از خود، بین سه روش انواع اپلیکیشن موبایل ارائه می دهند.
  • برنامه های بومی تلفن همراه، سریع هستند و قابلیت اعتماد و اطمینان بالایی را ارائه می دهند.
  • کاربران می توانند بعضی از این اپلیکیشن های نیتیو را بدون اتصال به اینترنت استفاده کنند.
  • اپلیکیشن های بومی از هر دو حالت آنلاین و آفلاین پشتیبانی می کنند.
  • اپلیکیشن های نیتیو از تمام مارکت پلس ها و اپ استورها پشتیبانی کامل می کنند و باعث می شود اپلیکیشن های موجود بیشتر دیده شوند.

معایب برنامه های native چیست ؟

  • اپلیکیشن های native از زبان های برنامه نویسی نیتیو استفاده می کنند که به توسعه دهندگان باتجربه نیاز دارد.
  • هزینه های برنامه بومی در مقایسه با برنامه های وب یا ترکیبی کمی بیشتر است. (توضیحات: اگرچه ممکن است هزینه اولیه تولید برنامه بومی از سایر گزینه ها بیشتر باشد، اما این روش توسعه باعث صرفه جویی در هزینه در طول زمان خواهد شد.)
  • در هر بروزرسانی ویژگی زمان زیادی برای ساخت چندین برنامه برای سیستم عامل های مختلف صرف می شود.

۲- برنامه وب ، وب ویو (Web App)

 برنامه های وب برای اینکه اجرا شوند در دستگاه کاربر ذخیره نمی شوند. یک برنامه وب در مرورگرهایی مانند Chrome ، Safari یا Firefox دانلود می شود و نیازی نیست آن را از اپ استورها مانند اپلیکیشن Native دانلود کنید.

اگر هدف شما ارائه محتوای مناسب برای موبایل به طیف وسیعی از کاربران است، یک برنامه وب ممکن است ساختار اپلیکیشن مناسبی برای شما باشد. برنامه های وب راهی مقرون به صرفه برای قرار دادن محصول خود در دست بسیاری از کاربران است.

ولی به خاطر داشته باشید که کاربران دوست دارند تجربه کاربری خوبی را از انواع اپلیکیشن هایی که با ان سروکار دارند تجربه کنند و دوست دارند حداقل استانداردهای عملکردی  را داشته باشد که برنامه های وب گاهی اوقات نمی توانند این موارد را به کاربران ارائه دهند.

چون کاربران وقتی از برنامه های وب استفاده می کنند ممکن است از مشکلات عملکرد و قابلیت استفاده مانند زمان بارگذاری زیاد، تصاویر کوچک و در دسترس نبودن شبکه اذیت شوند و این تجربه کاربری خوبی را به آنها منتقل نمی کند.

مزایای برنامه های وب

  • نگهداری برنامه های وب نسبتاً آسان است زیرا از یک کد مشترک در چندین سیستم عامل تلفن همراه استفاده می کنند.
  • برنامه های وب را می توان برای همه سیستم عامل ها ساخت تا زمانی که بتوانند در یک مرورگر وب مناسب اجرا شوند.
  • در مقایسه با برنامه های نیتیو ، برنامه های وب هزینه کمتری دارند. یکی از مزیت های این نوع اپلیکیشن ها این است که به دلیل اجرایی بودن در انواع سیستم عامل ها هزینه پیاده سازی آن پایین تر از حالت برنامه نویسی بومی می باشد.
  • برنامه های وب به پروتکل های استاندارد سیستم عامل پایبند نیستند و نیازی به تأیید اپ استور ها ندارند. آنها می توانند در هر زمان و در هر قالب منتشر شوند.
  • به روزرسانی های برنامه های وب نیازی به اپ استور ندارد ، بدین معنی که کاربر مجبور نیست به صورت دستی به روزرسانی ها را مدیریت کند. یعنی وقتی کاربر یک برنامه وب را باز می کند ، بتواند جدیدترین نسخه را دانلود کند.

معایب برنامه های وب

  • برنامه های وب هنگام استفاده از ویژگی های دستگاه و سخت افزار، دامنه بسیار کمتری دارند.
  • برای اجرای یک برنامه وب به یک مرورگر نیاز است. یعنی کاربران باید مراحل بیشتری را برای استفاده از یک برنامه وب انجام دهند، یا این صفحه را جستجو می کند یا URL را تایپ می کند. در هر صورت یک تلاش بیشتر برای دسترسی به برنامه تجربه کاربری کاربر از اپلیکیشن را خدشه دار می کند.
  • کاربران با مرورگرهای وب مختلف ارتباط برقرار می کنند و در نتیجه جمع آوری الگوهای استفاده و معیارهای عملکردی که برای ایجاد نقشه راه محصول استفاده می شود دشوارتر است.
  • سرعت برنامه های وب کندتر و کمتر از اپلیکیشن های native است.
  • برنامه های وب در مقایسه با اپلیکیشن های native کمتر تعاملی و بصری هستند.
  • با برنامه های وب فرصت های شغلی کمتری وجود دارد.
  • توانایی های شغلی کمتری وجود دارد .

۳- برنامه ترکیبی یا اپلیکیشن هیبریدی چیست ؟ 

برنامه های ترکیبی که با نام های اپلیکیشن Hybrid ، اپلیکیشن هیبریدی یا هایبریدی هم شناخته می شود در چندین سیستم عامل کار می کنند و مانند اپلیکیشن های نتیو رفتار می کنند.

یک برنامه هیبریدی اساساً ترکیبی از یک برنامه بومی و یک برنامه وب است. اگرچه این نوع برنامه را می توان روی دستگاه هایی که برنامه Native در آن اجرا می شوند هم نصب کرد، اما از نظر فنی یک برنامه وب است. این نوع برنامه ها با HTML ، CSS یا JavaScript ساخته می شوند.

توسعه اپلیکیشن Hybrid اساساً یک برنامه وب است که دارای ویژگی های اضافی بومی هم است.

اکثر شرکت ها اپلیکیشن های هیبریدی را به عنوان پلاگین برای یک صفحه وب موجود ایجاد می کنند. به این ترتیب، آنها امیدوارند که در اپ استور حضور پیدا کنند، بدون اینکه تلاش زیادی برای توسعه برنامه دیگری انجام دهند.

اپلیکیشن های هیبرید نیز محبوب هستند چرا که آنها اجازه توسعه کراس پلت فرم دارند: یعنی همان اجزای کد HTML را می توان در سیستم عامل های مختلف تلفن همراه مورد استفاده مجدد قرار داد. نتیجه این امر کاهش هزینه های توسعه به طور قابل توجهی است. ابزارهایی نظیر PhoneGap و Sencha Touch به افراد اجازه می دهند که با استفاده از قدرت HTML در تمامی سیستم عامل ها یک نسخه خروجی داشته باشند آن هم با یک کد تکراری.

مزایای اپلیکیشن های هیبریدی چیست ؟

  • اپلیکیشن هیبریدی مانند برنامه های وب به مرورگر وب نیاز ندارند.
  • اپلیکیشن های هیبریدی به API های داخلی دستگاه و سخت افزار دستگاه دسترسی دارند.
  • اپلیکیشن های هایبریدی می توانند در سیستم عامل های مختلف کار کنند، به عنوان مثال می توانند در هر دو سیستم عامل Android و iOS کار کنند زیرا آنها دارای یک پایگاه کد واحد هستند. همچنین ، رابط کاربری ثابت (UI) آن را قادر می سازد تا در اکثر دستگاه ها کار کند.
  • توسعه و نگهداری (شامل به روزرسانی ها و ایجاد تغییرات) در برنامه های ترکیبی سریعتر است زیرا توسعه دهندگان باید فقط یک پایگاه کد ایجاد کنند.
  • داشتن کد واحد در اپلیکیشن Hybrid باعث مقرون به صرفه بودن آنها می شود زیرا برای توسعه به زمان کمتری نیاز دارد و مثل اپلیکیشن های Native به توسعه دهندگان زیادی نیاز ندارد.

معایب اپلیکیشن های هیبریدی چیست ؟

  • برنامه های Hybrid بسیار کندتر از برنامه های Native هستند.
  • با توسعه برنامه ترکیبی، برای استقرار پکیجینگ برنامه به یک شخص ثالث وابسته هستید.
  • سفارشی سازی بیشتری که برنامه به آن نیاز دارد ، از توسعه ترکیبی می کاهد، که هزینه بیشتری را صرف هزینه می کند و می توانید با توسعه برنامه بومی پس انداز کنید.
  • با توسعه برنامه ترکیبی، شما باید با مشکلاتی روبرو شوید که هم از سیستم های بومی و هم از سیستم های ترکیبی ناشی می شود و این مسئله رفع اشکال را دشوارتر می کند.
  • عملکرد برنامه های هیبریدی هم می تواند یک عیب محسوب شود زیرا برنامه های هیبریدی در یک وب بارگذاری می شوند.
  • تجربه کاربر اغلب با یک اپلیکیشن هیبریدی قربانی می شود.

نتیجه گیری بعد از شناخت و معرفی انواع اپلیکیشن ها : کدام ساختار اپلیکیشن بهترین است؟

امروزه بحث و جدال پیرامون اینکه کدام نوع از انواع اپلیکیشن های موبایل بهترین است، بسیار حائز اهمیت است. تصمیم برای ساختن یک برنامه وب، برنامه بومی یا برنامه هیبریدی باید براساس اهداف کسب و کار شما باشد. قبل از شروع به توسعه موبایل، باید عوامل زیر را در نظر بگیرید:
  1. سرعت برنامه برای شما چقدر مهم است؟
  2. دوست دارید اپلیکیشن شما چقدر کیفیت تجربه کاربری را در نظر بگیرد؟
  3. چه ویژگی هایی برای اپلیکیشن شما مهم است؟
  4. قابلیت پاسخگویی سریع مد نظر شماست یا نه ؟
  5. آیا هزینه باید رویکرد توسعه شما را تعیین کند؟
  6. و…
در نهایت هر ساختار اپلیکیشنی را انتخاب می کنید باید این ویژگی ها را مد نظر داشته باشید:
  1. زیرساخت های API شما باید به محتوای و خدمات شما دسترسی آسان و مطمئن داشته باشند.
  2. یک اپلیکیشن نباید همانند سازی وب سایت شما باشد، بلکه توسعه نام تجاری شما است.
  3. همیشه درکی از انتظارات و رفتارهای کاربران خود داشته باشید و با تغییر تقاضاهای بازار خود را منطبق کنید.
به طور خلاصه ، انتخاب روش توسعه نباید فقط از طریق هزینه تعیین شود. تجربه کاربری باید عامل اصلی باشد که به شما کمک می کند در مورد ساختن وب ، برنامه بومی یا ترکیبی تصمیم بگیرید.
مثلا اگرچه یک اپلیکیشن هیبریدی ممکن است هزینه های کمتری داشته باشد، اما این نوع اپلیکیشن ها بیشتر در معرض اشکال هستند که در نهایت می توانند هزینه بیشتری برای شما داشته باشند. به همین ترتیب ، ممکن است برنامه های وب به اندازه برنامه های بومی گران نباشند، اما بسته به اهداف شغلی و عملکرد مورد نیاز شما ، یک برنامه وب ممکن است انتظارات کاربر از تجربه را برآورده نکند.

اخبار مشابه

سئو وب سایت

سئو چیست؟ این سوال احتمالا برای بسیاری از افرادی که